Studio Retreat Pinterest

This modern freestanding studio was created by replacing a decaying 1960s structure with a space that allowed the client to co-exist with nature. Set in a wooded area, the studio is partially visible from the main residence and is nestled between two rock outcroppings – one used as a backdrop and the other as a bookend to the deck. Although the space is small, the windows that wrap the western facade frame the scenery and launch the inhabitant out into a void beyond that is considerably larger. Dark Ipe siding and decking, as well as the walnut interiors, were chosen to relate the structure to its natural surroundings. The concept of this project is simple geometric design combined with precise details to support its natural charm.

More Info + Less Info -
Category:

Houses

Location:

Chappaqua, NY

Completed:

June 2011

Project Size:

300 sqft.


Design Team:

Andrew Kotchen; Matthew Berman; Stephan Thimme; J. Tyler Marshall;

General Contractor:

ABC Construction

Arch. of Record:

Stephan Thimme

Photography:

T. G. Olcott

“They look beyond the immediate to find an angle that’s more intriguing and less predictable.”


Kitchen & Bath Business